Hokej online: Národní tým oznámil sestavu pro zápas se Švýcary!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. února 2022 9:09

Národní tým nastoupí už za pár minut do klíčového utkání v rámci olympijského turnaje. Zápas se Švýcarskem je totiž nutné vyhrát, jinak se hokejisté sbalí a odcestují zpátky ke svým klubům.

Česká reprezentace do turnaje nevstoupila dobře, v úvodním utkání nečekaně podlehla Dánsku. Pak se ale hokejisté vzchopili, nejprve na nájezdy zdolali právě Švýcary a poté v prodloužení porazili ruský tým.

Není proto divu, že trenér Filip Pešán po sobotním vítězství nad sbornou v sestavě neudělal jedinou změnu. Ve druhé útočné formaci nechybí ani Vladimír Sobotka, který se v uplynulých dnech potýkal s menšími zdravotními potížemi.

👥 Sestava z posledního vítězného zápasu zůstala beze změn, nechybí ani Vladimír Sobotka 💪 Za hodinu jdeme do boje! 🦁#zoh2022 #narodnitym #jakolev #IceHockey pic.twitter.com/6zatNTOBSM

— Hokejový nároďák (@narodnitym) February 15, 2022

Utkání začíná úvodním buly v 9:40. Vítěz dnešního utkání postoupí do čtvrtfinále, v němž už čekají na soupeře Finové.

V kvalifikačním kole vyřazovací části již dnes proběhla dvě utkání. Dánové v těsném souboji porazili Lotyše 3:2 a Slováci si suverénně poradili s Němci, které zdolali 4:0. Odpoledne ještě proběhne zápas Kanady s Čínou.

Témata: hokej Olympijské hry 2022