Hokej na OH 2022: Kdo stojí v cestě do finále?

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. února 2022 20:25

Vyřazovací boje na olympijském hokejovém turnaji ještě nezačaly, fanoušci ale nepochybně sní o zopakování téměř čtvrtstoletí starého úspěchu z Nagana. Kdo stojí národnímu týmu v cestě za zlatem?

Ano, je poněkud předčasné takhle uvažovat. Reprezentaci totiž čeká teprve kvalifikační zápas se Švýcarskem (úterý, 9:40) a rozhodně nelze mluvit o povinné výhře. Ukázal to vzájemný zápas ve skupině, který až v nájezdech rozhodl David Krejčí. Co by následovalo, pokud se triumf podaří zopakovat?

Hned o den později, tedy ve středu, by národní tým čekal další vyřazovací zápas ve čtvrtfinálové fázi. Číhá zde Finsko, které svou základní skupinu vyhrálo a zajistilo si přímý postup.

Případná výhra by už zajistila boje o medaile, které jsou na programu od pátku do neděle. Nejpravděpodobnějším soupeřem pro semifinále se zdá být Rusko, ve čtvrtfinále se sborná utká s vítězem zápasu Dánsko-Lotyšsko.

Do finále pak proklouzne neporažený tým z druhé části pavouka, kde číhají především obě zámořské reprezentace, USA a Kanada, a Švédové. 

Témata: Olympijské hry 2022 hokej