Ester Ledecká: Poslední trénink potvrdil, že má šanci na medaili!

Ester Ledecká po příletu do Číny. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. února 2022 15:59

Česko má zatím na probíhající olympiádě jedinou zlatou medaili, kterou zařídila na snowboardu Ester Ledecká. Česká obojživelnice je ale teprve v polovině své mise. Zítra ji čeká královská lyžařská disciplína.

Vrcholem programově nabitého úterý v rámci olympijských her v Pekingu bude nepochybně dámský sjezd. Pokud ho chcete vidět, budete si muset přivstat. První z lyžařek se vrhne po sjezdovce dolů ve 4:00.

Ester Ledecká bude následovat jako pátá v pořadí. Na lyžích sice obhajovala triumf v superobřím slalomu, za poslední čtyři roky se však její nejlepší lyžařskou disciplínou stala ta nejrychlejší. Šance na medaili jsou tedy více než slušné.

Potvrdil to i dnešní trénink, který vyhrála Švýcarka Hählenová. Fenomenální česká sportovkyně sice skončila až na sedmém místě, od třetí příčky ji však dělilo jen dvanáct setin. Ještě o setinu více ztratila na medaili minulý týden v super-G. 

Ledeckou by měl následně na hrách čekat ještě jeden závod, konkrétně alpská kombinace, v níž se snoubí sjezdařské a slalomářské schopnosti. 

Témata: Ester Ledecká