Jizerská padesátka: Bedřichov zcela zaplnili účastníci a fanoušci

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. února 2022 20:28

Bedřichov dnes zcela zaplnili účastníci a fanoušci Jizerské padesátky. Uzavírka do lyžařského střediska zabránila dopravním komplikacím. Všechna místa na parkovištích byla plná. ČTK to řekla mluvčí liberecké policie Adéla Fialová. Obsazeny jsou také hotely, kde jsou ubytováni vedle závodníků i rekreanti.

Do Bedřichova se dnes dostali pouze lidé, kteří si dopředu vyřídili povolení. "Žádné komplikace v dopravě během dne nenastaly," uvedla Fialová. Občas se někdo pokusil projet, ale policie nikoho bez vjezdové karty nepouštěla. Uzavírka silnice třetí třídy od křižovatky u České chalupy ke křižovatce v Bedřichově na Hrabětice u penzionu Hela trvala do 10:15, v Bedřichově zůstávají policisté do večera. "Žádné dopravní komplikace jsme během dne nezaznamenali," uvedla Fialová

Podmínky pro závod byly podle starosty Bedřichova Petra Holuba ideální. "V letošní zimní sezoně byly zatím pouze tři dny v Jizerských horách tak pěkné jako dnes. Sluníčko svítilo, stopa je vymrzlá, lidé si užívali pohody," řekl ČTK. Podle něj byla velmi dobře zorganizovaná doprava, což mimo jiné přispělo k dobré atmosféře na závodě, jehož první ročník se konal v roce 1968.

Slavný závod letos připadá na stejný termín jako jarní prázdniny v Libereckém kraji. Hotely a penziony v Jizerských horách proto obsadili nejen účastníci závodu v běhu na lyžích klasickou technikou, ale také rekreanti. Obsazena jsou podle informačního střediska v Bedřichova takřka všechna místa.

Témata: Jizerská 50 Lyžování