Program olympijských her v Pekingu narušilo počasí

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. února 2022 15:33

Čínský meteorologický úřad dnes vydal varování před sněhovou bouří. Ve velké části severní Číny je očekáváno silné sněžení; toto varování se týká i metropole Pekingu, kde se od 4. února konají zimní olympijské hry. Informovala o tom agentura Reuters.

Víkendové sněžení, které v některých oblastech začalo už v sobotu, je první v oblasti hlavního města od zahájení olympijských her. Kvůli hustému sněžení dnes pořadatelé zrušili trénink na olympijský sjezd žen a ze stejného důvodu byla odložena také kvalifikace lyžařek ve slopestylu.

Úřady vydaly modrý stupeň varování před sněhovou bouří, který je nejnižší na čtyřbodové stupnici. V některých oblastech by podle předpovědi měly napadat až čtyři centimetry sněhu a úřady vyzvaly veřejnost, aby omezila zbytné venkovní aktivity.

"Očekává se husté sněžení v částech Vnitřního Mongolska, provincií Šan-si, Che-pej, Tchien-ťin, Liao-ning, hlavního města Pekingu a (Ujgurské autonomní oblasti) Sin-ťiangu podél pohoří Ťan-šan," uvedl čínský meteorologický úřad.

Témata: olympiáda