Martina Sáblíková: První slova o sedmé olympijské medaili!

Martina Sáblíková

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. února 2022 20:52

Svou sedmou olympijskou medaili dnes získala Martina Sáblíková, i když v její zisk před závodem na své výstavní pětikilometrové trati nevěřila. Svědčí o tom její slova po protnutí pomyslné cílové pásky.

Bronzová medailistka přiznala, že po losu si moc nadějí nedělala. "I když jsem se na tréninku cítila neuvěřitelně, tak po rozlosování jsem byla hodně skeptická. Říkala jsem si, že medaile na pětce vůbec není možná," řekla ČT sport.

Sama pak sice dosáhla dobrého času, přesto úplně nevěřila. "Když dojel předposlední pár, říkala jsem si: No to je super, zase budu čtvrtá," připomněla předchozí výsledek na trati 3000 metrů.

Když bylo jasné, že v poslední jízdě ji překoná jen vítězka Schoutenová, začaly se české reprezentantce honit hlavou pocity, které se popisují jen těžko.

"Já si v tu chvíli říkala: Čtvrtá olympiáda a zase medaile z pětky, po tom všem... Pro mě bylo neuvěřitelné, že se to povedlo. Už ta trojka byla pro mě neuvěřitelná. A dnes je pro mě ještě neuvěřitelnější ta pětka," konstatovala Sáblíková.

Témata: Martina Sáblíková Olympijské hry 2022