Petra Vlhová zařídila první zlato z Pekingu pro Slovensko!

Petra Vlhová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. února 2022 11:05

Den po Česku se dočkalo také Slovensko. Zlatou olympijskou medaili zajistila zemi našich východních sousedů lyžařka Petra Vlhová ve slalomu. Po prvním kole to přitom na její triumf nevypadalo.

Slovenská lyžařka nepochybně patřila k favoritkám, tou druhou byla americká soupeřka Mikaela Shiffrinová, která v prvním kole dopadla ještě hůře, protože jej nedokončila. Nová olympijská vítězka byla po úvodní jízdě až osmá a ztrácela 72 setin na první místo.

V druhém kole ale měla jednu výhodu, trať stavěl její trenér. Vlhová jela parádně, nejvíce se jí hned v následující jízdě přiblížila stříbrná Rakušanka Liensbergerová. Bronz získala Švýcarka Holdenerová.

Slalom byl závodem i s českou účastí, a to hned trojnásobnou. Nejlépe si vedla třináctá Martina Dubovská. Dokončila ještě dvaatřicátá Gabriela Capová. Elese Sommerová v druhém kole chybovala.

Vlhová je teprve druhou slovenskou vítězkou na zimních olympijských hrách v historii. Na předchozích třech hrách pouze třikrát triumfovala biatlonistka Anastasia Kuzminová.

Témata: Petra Vlhová Olympijské hry 2022