Krasobruslení na ZOH 2022 dostalo nečekanou ránu. Vincent Zhou odstoupil

Vincent Zhou

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. února 2022 13:33

Americký krasobruslař Vincent Zhou odstoupil z olympijských her v Pekingu. Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2019 měl pozitivní test na koronavirus. Výsledek potvrdil i kontrolní odběr.

Kalifornský rodák s čínskými kořeny ještě v neděli absolvoval volnou jízdu do soutěže družstev. Pak však americká federace informovala o tom, že pravidelná kontrola u Zhoua zjistila covid.

Jednadvacetiletý krasobruslař podstoupil kontrolní testy, také ty však byly pozitivní. Zhou proto přijde o start v individuální soutěži, kterou zahájí úterní krátký program.

"Měl jsem pozitivní test na covid-19 a bohužel musím před zítřejším startem soutěže jednotlivců odstoupit," uvedl ve videu na sociální síti instagram Zhou, který byl před čtyřmi lety v Pchjongčchangu šestý.

Zhou loni na mistrovství světa pokazil krátký program a nepostoupil do volných jízd, ale v olympijské sezoně prokazoval dobrou formu.

Uspěl v dodatečné olympijské kvalifikaci a pak na úvod seriálu Grand Prix vyhrál Americkou brusli, kde porazil i trojnásobného mistra světa Nathana Chena. Při dalším startu v Grand Prix obsadil druhou příčku.

Témata: olympiáda Vincent Zhou