Program OH 2022: Kdy budou ve hře české medailové naděje?

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. února 2022 9:19 | Aktualizováno: 3. února 2022 22:05

Zítra bude oficiálně zahájena zimní olympiáda v Číně, ačkoliv některé soutěže probíhají už od středy. Kdy se dostanou do boje české medailové naděje?

První medailovou šanci by měl přinést pondělní individuální závod biatlonistek (10:00). Markéta Davidová je totiž v této disciplíně úřadující držitelkou malého křišťálového glóbu. 

V pondělí brzy ráno (4:00) čeká Ester Ledeckou první olympijská obhajoba. Na lyžařských sjezdovkách se totiž bude konat superobří slalom, v němž před čtyřmi lety v Jižní Koreji šokovala všechny soupeřky.

V sobotu 12. února (10:00) se o obhajobu pokusí také biatlonista Michal Krčmář, který na předchozích zimních olympijských hrách získal bronzovou medaili ve sprintu.

V úterý 15. února (4:00) se Ledecká spustí ze svahu dolů v druhé rychlostní disciplíně alpského lyžování, té královské, tedy sjezdu. Dcera známého hudebníka nezanevře ani na snowboard, na kterém se pokusí zopakovat triumf. Obhajovat medaili bude v Pekingu ještě rychlobruslařka Martina Sáblíková na pětikilometrové trati. 

Témata: Olympijské hry 2022 olympiáda