Markéta Davidová a kdo dál? Tito sportovci mohou přivést z Číny medaili!

Markéta Davidová je aktuálně nejlepší českou biatlonistkou. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. ledna 2022 15:45

Za čtrnáct dní už se bude v Číně soutěžit v rámci letošních zimních olympijských her, kde nebude chybět česká výprava. Kdo by naší zemi mohl zajistit medaili?

V zástupu kandidátů nemůže absentovat Markéta Davidová, která právě získala malý křišťálový globus. Biatlon bude obhajovat dva bronzy z předchozích her. Jedním z medailistů byl tehdy ve sprintu Michal Krčmář, který bude reprezentovat i tentokrát.

Z šestice medailistů z Pchjongčchangu jich bude polovina chybět. Veronika Vítková pověsila flintu a lyže na hřebík a věnuje se rodičovským povinnostem, Karolína Erbanová vyměnila rychlobruslení za hokej a Eva Samková se v prosinci vážně zranila. 

Největším želízkem pro Peking je nepochybně Ester Ledecká, obhájkyně dvou triumfů z Jižní Koreji. Velkou favoritkou bude především na snowboardu, dobrou formu ale prokazuje i na lyžích. Dnes se umístila na třetím místě v závodě Světového poháru.

Už celkem tradičně se bude věřit i Martině Sáblíkové, která navazuje na zisk stříbrné medaile na pětikilometrové trati z před čtyř let. Snad jen překvapit by mohli hokejisté.

Témata: olympiáda Markéta Davidová Ester Ledecká Martina Sáblíková Michal Krčmář (biatlonista)