Česko definitivně přišlo o medailovou naději pro OH: Samková do Číny nejede!

Eva Samková 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. ledna 2022 13:58

Dvakrát si Eva Samková z olympijských her odvezla domů medaili, letos třetí cenný kov do sbírky nepřidá. Na trať ji totiž nepustí zranění, které si přivodila před několika týdny.

Zimní olympijské hry v Číně už jsou opravdu za rohem a odehrají se bez jedné z našich největších medailových nadějí. Český olympijský tým dnes informoval, že Eva Samková kvůli zranění do Pekingu neodcestuje.

"Do poslední chvíle nepřestala věřit, že na ZOH 2022 odjede. Dala do toho vše, ale zranění a čas byl neúprosný. Evko, drž se, pro nás jsi šampionka i bez olympiády! Víme, že to nevzdáš a brzy tě uvidíme zase s knírkem na svahu," uvedl tým na twitteru.

Do poslední chvíle nepřestala věřit, že na #ZOH2022 odjede. ❤️ Dala do toho vše, ale zranění a čas byl neúprosný. 😔 🍀 Evko, drž se, pro nás jsi šampionka i bez olympiády! Víme, že to nevzdáš a brzy tě uvidíme zase s knírkem na svahu. 🤟🏻 #olympijskytym 🇨🇿 pic.twitter.com/D1RQhCySlL

— Český olympijský tým (@olympijskytym) January 20, 2022

Samková se vážně zranila na prosincovém závodě Světového poháru v Rakousku, k úrazu došlo v samém závěru závodu týmů, jehož se účastnila společně s Janem Kubičíkem.

Dvojnásobná olympijská medailistka si při karambolu zlomila obě nohy v kotnících, prakticky ihned podstoupila operaci. Léčba ale nepostupuje tak rychle, jak by bylo pro účast na hrách potřeba. 

Témata: Eva Adamczyková (dříve Samková)