Biatlon 2022: Češky mají nejhorší výsledek v sezoně. Jaký je další program?

Puskarčíková, Eva (biatlonistka) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. ledna 2022 13:07

Biatlonová štafeta Eva Puskarčíková, Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Jessica Jislová byla na Světovém poháru v Ruhpoldingu patnáctá se ztrátou 3:42,4 na vítěznou Francii.

Češky tak po sedmém a osmém místu z předchozích závodů na 4x6 km zaznamenaly nejhorší výsledek v sezoně.

České biatlonistky nabraly ztrátu hned na prvním úseku, na němž Puskarčíková třikrát dobíjela a předávala juniorce Voborníkové na dvacáté pozici. Nejmladší členka týmu musela po stojce dokonce na trestné kolo a ještě o jednu příčku klesla.

V druhé polovině závodu se nejlepším českým reprezentantkám Davidové a Jislové podařilo vytáhnout štafetu z třetí desítky alespoň na patnácté místo. Celkově musely biatlonistky vedle jednoho trestného kola ještě desetkrát dobíjet.

Pouze o jedno místo před Češkami dojely Švýcarky, což týmu trenéra Egila Gjellanda stačilo k udržení desáté pozice v hodnocení zemí opravňující k nasazení pěti závodnic na olympijských hrách v Pekingu.

Francie si dojela pro druhé vítězství v sezoně s více než půlminutovým náskokem před Švédskem, jež startovalo bez hvězdných sester Öbergových. Třetí byly Rusky.

Světový pohár v Ruhpoldingu pokračuje v sobotu mužskou štafetou, v neděli se jedou stíhací závody.

Témata: Biatlon Eva Puskarčíková Eva Puskarčíková