Barbora Krejčíková v Sydney na titul nedosáhla, ve finále prohrála

Barbora Krejčíková 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. ledna 2022 11:37

Česká tenistka Barbora Krejčíková na turnaji v Sydney titul nezískala. Čtvrtá hráčka světa v dnešním finále generálky na Australian Open prohrála 3:6, 6:4 a 6:7 s Paulou Badosaovou ze Španělska.

Americké finále ženské dvouhry na tenisovém turnaji v Adelaide vyhrála Madison Keysová, jež porazila jednoznačně 6:1, 6:2 Alison Riskeovou.

Šestadvacetiletá Krejčíková v prvním setu pustila soupeřku do vedení 2:0, avšak dokázala skóre otočit. Za stavu 3:3, ale znovu přišla o podání a devátá hráčka světa už nabídnutou výhodu dokázala využít.

Ve druhé sadě Krejčíková získala rozhodující brejk v deváté hře a vyrovnala. V rozhodujícím setu vítězka Roland Garros opět prohrávala 0:2, ale znovu dokázala srovnat.

Duel nakonec musel rozhodnout tie-break, ve kterém se Španělka ujala vedení 5:2. Poté sice Krejčíková odvrátila první mečbol, ale podobný obrat jako v semifinále s Estonkou Anett Kontaveitovou, kdy úspěšně čelila sedmi mečbolům, se nekonal.

Krejčíková tak s Badosaovou prohrála i třetí vzájemné utkání a v generálce na Australian Open, které odstartuje v pondělí, na čtvrtý titul v kariéře nedosáhla. Španělka na okruhu WTA triumfovala potřetí.

Témata: Barbora Krejčíková