Australian Open: Barbora Krejčíková postoupila do semifinále!

Barbora Krejčíková 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. ledna 2022 11:57

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila do semifinále v Sydney po hladkém vítězstvím nad Francouzkou Caroline Garciaovou 6:0, 6:2. O účast ve finále na svém prvním letošním turnaji se čtvrtá hráčka světa a loňská vítězka Roland Garros utká s Estonkou Anett Kontaveitovou.

"Cítila jsem se dobře a myslím, že mi to dneska celkem šlo. S každým zápasem je to lepší a lepší. Jsem spokojená," uvedla Krejčíková, která kvůli nemoci chyběla minulý týden v Adelaide. Ve dvou zápasech v Sydney ztratila jen osm gamů.

Krejčíková bude usilovat o šesté singlové finále na okruhu WTA v kariéře. Naposledy hrála o titul loni v červenci v Praze ve Stromovce, kde si připsala třetí turnajové prvenství v loňské životní sezoně.

S Kontaveitovou se utká podruhé. V listopadu jí podlehla na Turnaji mistryň v Guadalajaře. Estonské tenistce vzdala čtvrtfinálový zápas po prohraném prvním setu Tunisanka Ons Džabúrová, která v předchozím kole vyřadila Petru Kvitovou.

"Myslím, že to bude parádní zápas. Anett je rozjetá, hraje výborně. Těším se na to a uvidím, jak na tom jsem," prohlásila Krejčíková.

Témata: Barbora Krejčíková tenis