Sportovec roku 2021: Anketě kralovali olympijští vítězové!

Lukáš Krpálek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. prosince 2021 11:41

Česko zná jméno Sportovce roku a nepřekvapí, že v olympijském roce jde o olympijského vítěze. Nejvíce byly oceněny výkony judisty Lukáše Krpálka. Kteří jeho kolegové se v anketě umístili?

Olympijští vítězové z Tokia obsadili prvních pět příček. Druhá byla tenistka Barbora Krejčíková, která ještě obsadila páté místo v deblové dvojici s Kateřinou Siniakovou, na třetím místě skončil Krpálkův dobrý kamarád Jiří Prskavec. Čtvrtou pozici si vystřílel Jiří Lipták.

Ze zimních sportovců dopadla nejlépe šestá biatlonistka Markéta Davidová, následovali ji fotbalista Patrik Schick, střelec David Kostelecký a oštěpař Jakub Vadlejch. Desítku uzavřela obojživelnice Ester Ledecká.

Mezi kolektivy uspěla mužská basketbalová reprezentace, která dosáhla historické účasti na LOH v Tokiu. Druhá skončila mužská fotbalová reprezentace, čtvrtfinalisté mistrovství Evropy. Třetím místem hlasující ocenili ženský hokejový národní tým, který se probojoval na hry do Pekingu.

Mezi sportovní legendy se v rámci ankety nově zařadil Vítězslav Mácha, olympijský vítěz v řecko-římském zápase z roku 1972 a dvojnásobný mistr světa.

Témata: Sportovec roku ČR Lukáš Krpálek