Biatlon: Výsledky sprintu SP. Jak si vedla Davidová?

Markéta Davidová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. prosince 2021 18:39

Česká biatlonistka Markéta Davidová udělala dvě chyby na střelnici a skončila dvacátá ve sprintu na Světovém poháru v Hochfilzenu. Mužům se v rakouském středisku nedařilo a do sobotního stíhacího závodu se dostal pouze Michal Krčmář z 39. místa. Premiérové výhry slavili Běloruska Hanna Solaová a Němec Johannes Kühn.

Spolu s Davidovou bodovaly také dvaatřicátá Lucie Charvátová a čtyřicátá Jessica Jislová. Nedělní stíhací závod pojedou i Eva Puskarčíková (49.) a Tereza Vinklárková (52.). V sobotu mají ženy na programu štafetu.

Davidová musela na trestná kola po střelbě vleže. Obě rány minula nahoru. "Chodí mi to nahoru v zatížení, tak jsem možná přijela víc zadýchaná než normálně. Ale přišlo mi, že všechno dělám normálně," řekla Davidová České televizi. Na trati měla česká jednička v konkurenci 114 závodnic desátý nejrychlejší čas. "Běželo se mi asi nejlíp tuhle sezonu," uvedla.

Bronzová medailistka ze sprintu na letošním mistrovství světa Solaová zastřílela přesně a měla druhý čas. Proto vyhrála suverénně o tři čtvrtě minuty (46,8 sekund) před Francouzkou Justine Braisazovou-Bouchetovou. Třetí skončila Norka Marte Röiselandová a převzala vedení v pořadí Světového poháru.

Krčmář střílel přesně vleže, ale vstoje minul dvakrát a pozici na hranici první dvacítky neudržel. "Rány mě mrzí. Jsem rozpolcen, zkazil jsem si tím závod. Byl těžký sníh a chvilku mi trvalo, než jsem se dostal do tempa. Celkově nebyl závod povedený," konstatoval Krčmář.

Témata: Biatlon Markéta Davidová