Patrik Schick předvedl pořádnou kanonádu a překonal svůj rekord!

Patrik Schick

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. prosince 2021 15:20

Reprezentační útočník Patrik Schick vstřelil při výhře Leverkusenu v německé fotbalové lize 7:1 nad Fürthem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání, navíc přidal asistenci.

S 12 trefami se posunul na druhé místo tabulky střelců za kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského, který se dvakrát prosadil při vítězství 3:2 ve šlágru na hřišti druhého Dortmundu a stal se rekordmanem v počtu venkovních gólů v bundeslize. Bayern zvýšil náskok před svým rivalem na čtyři body.

Leverkusen potvrdil dobrou formu a zvítězil počtvrté v řadě. Proti poslednímu týmu tabulky vedl po poločase 3:1, třetí gól připravil Hincapiemu přesnou přihrávkou do pokutového území Schick.

Český útočník nasázel všechny čtyři branky po přestávce. Premiérové trefy po návratu po zranění se dočkal ve 49. minutě, kdy si naběhl před branku na Adliho centr a z prvního dotyku zakončil. Druhou trefu přidal Schick o 20 minut později po Diabyho zpětné přihrávce a hattrick završil v 74. minutě hlavou. Záhy přidal čtvrtou trefu, na tři góly mu stačilo pouhých sedm minut.

Témata: Patrik Schick