Ester Ledecká na druhém sjezdu Světového poháru propadla!

Ester Ledecká 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. prosince 2021 8:52

Lyžařce Ester Ledecké nevyšel druhý sjezd Světového poháru v Lake Louise. Po dvanáctém místě v pátečním závodu si v sobotu pohoršila a skončila dvaadvacátá. Znovu vyhrála italská suverénka Sofia Goggiaová.

Olympijská šampionka a trojnásobná vítězka hodnocení sjezdu ve Světovém poháru Goggiaová dominovala i v horších podmínkách, i když tentokrát porazila Američanku Breezy Johnsonovou "jen" o 0,84 vteřiny, zatímco v pátek to bylo skoro o vteřinu a půl. Třetí dojela úřadující mistryně světa Corinne Suterová ze Švýcarka.

V drobném sněžení a za horší viditelnosti udělala Ledecká drobnou chybu po startu. Větší problém přišel v odkloněné pravotočivé zatáčce. Lehce se přetočila a ztratila rychlost, která vítězce sjezdu v Lake Louise z roku 2019 chyběla ve zbytku závodu. V cíli zaostala za Goggiaovou o 2,56 vteřiny, což na trati dlouhé 3052 metrů znamenalo rozdíl 70 metrů.

"Mrzí mě to. Hlavně mě mrzí, že úplně nevím, proč se to stalo, proč mám takovou obrovskou ztrátu. Musíme to s týmem vyřešit a zjistit, co se děje," řekla Ledecká v nahrávce pro média.

Témata: Ester Ledecká