Martina Sáblíková dojela i přes zdravotní problémy na Světovém poháru pátá!

Martina Sáblíková 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. prosince 2021 13:07

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila páté místo na trati 3000 metrů na Světovém poháru v Salt Lake City a o jednu příčku si polepšila oproti úvodní trojce v Polsku. I třetí závod na dlouhé trati v sezoně vyhrála Nizozemka Irene Schoutenová, jež na rychlé dráze v Utahu atakovala světový rekord české reprezentantky.

Sáblíková zajela čas 3:56,719. Ve třetí rozjížďce od konce prohrála přímý duel s Norkou Ragne Wiklundovou, která nakonec skončila třetí.

Schoutenová vyhrála suverénně v čase 3:52,899, jímž se na méně než sekundu přiblížila světovému rekordu Sáblíkové z této dráhy z března 2019 (3:52,02). Druhá skončila její krajanka Antoinette de Jongová, jež ztratila 2,29 sekundy. První tři ženy si zajely osobní rekordy.

Čtyřiatřicetiletá Sáblíková, kterou v minulých týdnech trápily zdravotní obtíže, byla v listopadových závodech šestá na trojce v Tomaszówě Mazowieckém a čtvrtá na pětce ve Stavangeru, kde si na této trati zajistila účast na ZOH. Hlavním cílem tohoto období je pro ni získat definitivu pro Peking i na trojce, k čemuž dnešním výsledkem udělala důležitý krok. V průběžném pořadí SP na dlouhých tratích je třináctinásobná vítězka tohoto hodnocení pátá.

Témata: Martina Sáblíková