Petra Kvitová zabodovala! S Krejčíkovou jsou ve druhém kole v Cincinnati!

Petra Kvitová 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

17. srpna 2021 14:38

Česká tenistka Barbora Krejčíková při premiérovém startu v Cincinnati ve dvouhře porazila 6:3, 6:2 Darju Kasatkinovou z Ruska. Ve druhém kole je po výhře 7:5 a 6:4 nad domácí Madison Keysovou také Petra Kvitová.

Desátá hráčka světa Krejčíková v prvním utkání po olympiádě v Tokiu, kde získala zlato ve čtyřhře, nedala Kasatkinové šanci a vyhrála za 73 minut. Další soupeřkou vítězky Roland Garros bude Caty McNallyová z USA, nebo Ukrajinka Dajana Jastremská.

Kvitová měla s předloňskou vítězkou turnaje víc práce, ale odvrátila osm z devíti brejkbolů a Keysovou porazila za hodinu a půl. Ve druhém kole dvanáctá hráčka světa narazí na Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska, nebo Italku Jasmine Paoliniovou.

V Cincinnati se ještě z českých tenistek ve dvouhře představí Karolína Muchová, Markéta Vondroušová a finalistka z minulého týdne z Montrealu Karolína Plíšková, která má v prvním kole volný los.

Vítězka turnaje z roku 2016 Plíšková si ve druhém kole zahraje s Jelenou Putincevovou. Kazašská tenistka si v prvním kole poradila 6:2 a 6:0 s Čang Šuaj z Číny.

Světová šestka Plíšková minulý týden v Montrealu došla do finále a nyní v Ohiu měla v úvodním kole volný los. S Putincevovou se zatím utkala pětkrát a čtyřikrát vyhrála. Prohrála pouze první vzájemné utkání v roce 2012.

Ve druhém kole je také dvojnásobná finalistka turnaje Angelique Kerberová z Německa, která porazila dvakrát 6:2 Mariu Sakkariovou z Řecka. Bilanci v posledních 12 zápasech si vylepšila na 11 výher a jedinou porážku.

Témata: Petra Kvitová Barbora Krejčíková tenis