Karolína Plíšková to dokázala! Zahraje si o titul!

Karolína Plíšková (tenistka) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. srpna 2021 8:47

Česká tenistka Karolína Plíšková si na turnaji v Montrealu zahraje o titul. V semifinále porazila 6:3 a 6:4 světovou trojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

Finálovou soupeřkou Plíškové bude Camila Giorgiová. Světová šestka letos s italskou tenistkou dvakrát prohrála - před necelými třemi týdny na olympijských hrách a v červnu na trávě v Eastbourne. Celkově však vzájemnou bilanci s 71. hráčkou žebříčku vede Plíšková 5:3.

Plíšková měla proti Sabalenkové od začátku navrch a jen jednou ztratila podání, navíc si ho ve druhé sadě hned vzala zpátky. K výhře, která jí zajistila posun na čtvrté místo pořadí WTA, si pomohla také deseti esy.

Devětadvacetiletá Plíšková si v neděli zahraje třetí finále v sezoně, oba letošní zápasy o titul ve Wimbledonu i v Římě však prohrála. Celkově bude usilovat o sedmnáctý turnajový triumf v kariéře a první od loňského ledového vítězství v Brisbane.

Stejně stará Giorgiová, jež v montrealském osmifinále vyřadila Petru Kvitovou, zvládla v sobotu třísetovou bitvu s Američankou Jessicou Pegulaovou 6:3, 3:6 a 6:1. Po dvou letech si zahraje deváté finále, první na prestižní akci WTA 1000. Tituly má Giorgiová dva, poslední získala před třemi lety v Linci.

Témata: Karolína Plíšková