Petra Kvitová skončila! Naději má Karolína Plíšková!

Petra Kvitová 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. srpna 2021 11:48

Tenistka Karolína Plíšková ve čtvrtfinále turnaje v Montrealu porazila 6:4, 6:0 Saru Sorribesovou ze Španělska. V semifinále ji čeká nasazená jednička Aryna Sabalenková z Běloruska.

Devětadvacetiletá Plíšková proti Sorribesové, která ve čtvrtfinále vyřadila Kateřinu Siniakovou, potvrdila roli favoritky. V prvním setu sice prohrávala 1:3, skóre však otočila a po zisku deseti gamů za sebou postoupila do třetího semifinále v této sezoně.

V něm narazí stejně jako ve Wimbledonu na Sabalenkovou. Na trávě v All England Clubu třetí hráčku žebříčku po obratu porazila 2:1 na sety. Předchozí dva vzájemné zápasy v roce 2018 Plíšková s třiadvacetiletou Běloruskou prohrála.

Šestá hráčka světa Plíšková má letos zatím v semifinálových zápasech stoprocentní bilanci. Kromě Wimbledonu postoupila do finále také v Římě, oba zápasy o titul však vítězka šestnácti turnajů prohrála.

Po vyřazení Petry Kvitové v osmifinále pokračuje v úspěšném tažení turnajem v Montrealu Camila Giorgiová a stejně jako Plíšková se probojovala do semifinále. Devětadvacetiletá Italka, 71. hráčka světového žebříčku, zdolala i Američanku Coco Gauffovou a jako jediná ze semifinalistek ještě neztratila v Kanadě ani set. Útočí na první titul po třech letech.

Témata: Petra Kvitová Karolína Plíšková