LOH Tokio: Jaké už má Česko medaile?

Olympijské hry, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. srpna 2021 14:53

Česko si zatím z letošních olympijských her odváží osm medailí, z toho hned čtyři zlaté. Podívejte se, kdo v uplynulém týdnu v Japonsku bodoval!

Český tenis dnes získal první olympijské zlato ze čtyřhry. Turnajové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve finále v Tokiu porazily vítězku dvouhry Belindu Bencicovou a její švýcarskou spoluhráčku Viktoriju Golubicovou.

Do sbírky české výpravy tak přibyla osmá medaile a čtvrté zlato po triumfech brokového střelce Jiřího Liptáka, vodního slalomáře Jiřího Prskavce a judisty Lukáše Krpálka.

Prvního zlata se Česká republika dočkala ve čtvrtek. V trapu o něj do poslední chvíle bojovali dva čeští reprezentanti, zlato nakonec získal Jiří Lipták. Olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký má stříbro.

Judista Lukáš Krpálek porazil ve finále olympijského turnaje ve váze nad 100 kilogramů Gruzínce Gurama Tutišviliho a stal se dvojnásobným šampionem. Pět let poté, co dominoval na hrách v Riu de Janeiro v nižší kategorii do 100 kg, bere nyní zlato i ze "supertěžké" váhy v Tokiu.

Kajakář Jiří Prskavec se v Tokiu stal olympijským vítězem ve vodním slalomu. Druhého Jakuba Grigara ze Slovenska porazil o více než tři sekundy a suverénně splnil roli hlavního favorita závodu.

Vůbec první medaili získala ale už v pondělí. Stříbro si vyjel kanoista Lukáš Rohan ve vodním slalomu. Později se k němu připojil bronzový fleretista Alexander Choupenitch.

Témata: olympiáda Olympijské hry 2021 (Tokio)