Vondroušová se ve finále popere o zlato! Krejčíková Siniaková nastoupí v neděli!

Markéta Vondroušová na olympijských hrách v Tokiu.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. července 2021 10:39

Tenistky budou hrát o víkendu v Tokiu o dvě zlaté olympijské medaile a v obou případech jim stojí v cestě Švýcarky. Belinda Bencicová se v sobotním finále dvouhry pokusí zastavit senzační jízdu Markéty Vondroušové a v neděli se pak spolu s Viktorijí Golubicovou postaví ve finále čtyřhry světovým deblovým jedničkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové.

Vondroušová je na světovém žebříčku až na 42. místě, třicet příček za finálovou soupeřkou, ale v Tokiu už vyprovodila dvě hráčky z první světové desítky a Bencicovou letos v březnu v Miami na tvrdém povrchu ve třech setech porazila.

Zatímco Krejčíková se Siniakovou spolu hrají už čtvrtou sezonu a mají na kontě i tři grandslamové tituly, Švýcarky se daly dohromady jen kvůli olympiádě. Krejčíková má Bencicové co oplácet, neboť Švýcarka se slovenskými kořeny ji vyřadila v osmifinále dvouhry.

V nedělním finále mužské dvouhry se utkají Němec Alexander Zverev s Rusem Karenem Chačanovem. Pro Zvereva hovoří páté místo na světovém žebříčku i skvělá forma. Cestou do semifinále neztratil ani set a v boji o finále vyřadil světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče. S Chačanovem, který je na žebříčku pětadvacátý, však poslední dva ze čtyř vzájemných zápasů prohrál.

Témata: Markéta Vondroušová tenis olympiáda