Lucie Hradecká a Marie Bouzková získaly na Prague Open druhý společný titul!

Lucie Hradecká 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. července 2021 13:20

Tenistky Lucie Hradecká a Marie Bouzková získaly na Prague Open druhý společný titul ve čtyřhře. V dnešním finále v pražské Stromovce porazily 7:6, 6:4 turnajové jedničky Slovenku Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou ze Srbska.

Hradecká s Bouzkovou v prvním setu prohrávaly už 3:5, ale odvrátily tři setboly a tie-break pro sebe získaly poměrem 7:3. Druhá sada byla přehlídkou ztracených podání. Sérii šesti brejků za sebou ukončila jako první česká dvojice a Hradecká za stavu 5:4 rozhodla.

Hradecká s Bouzkovou nastoupily do třetího společného finále a vítězstvím navázaly na nedávný úspěch z Birminghamu. Šestatřicetiletá Hradecká rozšířila svou sbírku na 26 deblových titulů včetně dvou triumfů na grandslamech. O 14 let mladší Bouzková slavila ve čtyřhře podruhé.

Domácí vítězku bude mít také dvouhra pražského turnaje. O titul se odpoledne utkají finálová debutantka Tereza Martincová s úřadující vítězkou Roland Garros Barborou Krejčíkovou. České finále se na Prague Open bude hrát po šesti letech.

Témata: Lucie Hradecká Marie Bouzková