Patrik Schick snášel porážku těžce! Tohle řekl po zápase s Dánskem!

Patrik Schick

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2021 11:13

Čišelo z něj zklamání a byla na něm znát neuvěřitelná únava. Fotbalový útočník Patrik Schick právě kvůli vyčerpanosti nedohrál čtvrtfinále v Baku proti Dánům. Jeho už pátý gól na mistrovství Evropy jen mírnil porážku i následné vyřazení. „Pět dosažených branek za turnaj mě samozřejmě těší, ale asi všichni cítíme, že jsme mohli z utkání proti Dánsku vytěžit mnohem více,“ řekl Schick pro ČT.

Schick ale vyřazení těžko snášel, výraz měl zasmušilý. „Pořád mám dojem, že jsme ze zápasu s Dány mohli vytěžit více. Škoda.“ Na dálku jej konejšil z televizního studia Pavel Kuka, slávistická legenda. „Kluci ukázali, že Česká republika má kvalitní fotbalisty. Chybělo nám dnes trochu štěstí, přesto uhrané čtvrtfinále je cenné. Podívejte, kolik kvalitnějších zemí už z turnaje vypadlo a jejich týmy nepostoupily tak daleko jako my.“

Kuka se domníval, že Dány, kteří prohráli dva zápasy ve skupině,  žene faktor Christiana Eriksena, jenž se po srdečním kolapsu v úvodním zápase s Finy zhroutil a na trávníku bojoval o život. Nyní se úspěšně zotavuje. „Je možné, že jeho šťastný příběh týmu pomáhá. Dánové jsou i podle německých expertů velkým favoritem na evropský titul,“ uzavřel Kuka.

Dánsko tak může zažít stejnou pohádku jako v roce 1992, kdy triumfovalo na turnaji ve Švédsku. Na šampionát se nekvalifikovali, ale kvůli válce v Jugoslávii, byli na EURO povoláni, zatímco Jugoslávci měli zákaz startu. Tehdy trenér Möller-Nielsen  musel narychlo svolávat své svěřence, kteří už byli deset dní na dovolené. Přesto šokovali. Nyní je před Seveřany další výzva. Zvládnou ji a napíší i podruhé zlatou tečku?

Témata: Patrik Schick