Pomoc Moravě od národního týmu: Vzdali se peněz za nepovedené mistrovství!

Obcí Hrušky na jižní Moravě se prohnalo tornádo. (25.6.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. června 2021 14:55

Situací na jižní Moravě se zabývají i čeští sportovci, kteří při vlně solidarity nechtějí zůstat stát stranou. Mezi prvními se rozhodli pomoci reprezentanti v ledním hokeji, kteří si tak napravují reputaci po nepovedeném šampionátu.

Hokejový národní tým má za sebou neúspěšné mistroství světa v Lotyšsku, kde se trápil už ve skupinové fázi a nakonec vypadl ve čtvrtfinále s pozdějšími vicemistry světa z Finska. Nyní si ale reprezentanti hodně vylepšili kredit.

Rozhodli se totiž zareagovat na přírodní katastrofu na Hodonínsku a Břeclavsku. "Hráči reprezentace se společně rozhodli, že své odměny za účast na MS pošlou na podporu obcím, které na jižní Moravě zasáhlo tornádo," uvedl nároďák na twitteru.

🇨🇿 Držíme spolu – na pomoc lidem z obcí na Moravě, které poničilo tornádo, posílá @narodnitym a @czehockey finanční podporu 1 000 000 Kč. pic.twitter.com/cdwItkD6XH

— Hokejový nároďák (@narodnitym) June 25, 2021

"Hráči, realizační tým a český hokej celkem vybrali částku 1 000 000 Kč," dodali zástupci reprezentace. 

Je otázkou, zdali se přidá i fotbalová reprezentace, která si však momentálně plní povinnosti na probíhajícím mistrovství Evropy, kde zatím dokráčela do osmifinále.

Témata: Hokej MS CZE Tým Tornádo na Moravě (24.6.2021)