Ronaldo a Coca-Cola? Gesto fotbalové hvězdy způsobilo pokles akcií!

Cristiano Ronaldo

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. června 2021 12:42

Fotbalové mistrovství Evropy má po včerejšku za sebou všechny úvodní zápasy skupinové fáze, zajímavé věci se ale dějí i mimo hřiště. Co provedl hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo?

Ke sponzorům šampionátu patří Coca-Cola, proto byly její lahve vystaveny také na tiskové konferenci před úterním zápasem Portugalska s Maďarskem v Budapešti. Co udělal slavný fotbalista?

Ronaldo dal jasně najevo, že slazeným nápojům nefandí. Obě lahve vzal a přesunul je od sebe mimo záběry kamer. Zároveň nabádal lidi, aby pili raději vodu.

Football star @Cristiano Ronaldo removed two bottles of tournament sponsors Coca-Cola as he entered a #Euro2020 news conference before encouraging people to drink water.Watch more videos from Sky News: https://t.co/gQ5Raqks0q pic.twitter.com/XiKgBrgjw0

— Sky News (@SkyNews) June 16, 2021

Z pohledu osvěty šlo o chvályhodný čin, který však nepotěšil akcionáře Coca-Coly. Podle britského deníku Guardian totiž souběžně došlo k poklesu hodnoty akcií.

Několikanásobný nejlepší fotbalista světa byl pak ústřední postavou úvodního utkání svého národního týmu na Euru. Dvěma góly přispěl k výhře 3:0. 

Témata: Cristiano Ronaldo Coca-Cola fotbal ME