MS v hokeji 2021: Češi postupují! Kdo bude jejich soupeřem ve čtvrtfinále?

Hokej, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. června 2021 11:53 | Aktualizováno: 1. června 2021 22:03

Blamáž se podařilo odvrátit, povinnost splněna. Národní tým postoupil na mistrovství světa v hokeji v Lotyšsku do vyřazovacích bojů. Českou i další reprezentace však ještě čeká jeden zápas ve skupině, který rozhodne o dvojicích pro čtvrtfinále.

Národnímu týmu zajistil postup do čtvrtfinále souběh včerejších výsledků, kdy Češi na nájezdy porazili Dány a ve večerním utkání Švédové podlehli Rusku.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána mohou ve skupině stále ještě zabojovat o lepší umístění i nasazení do vyřazovacích bojů. Dnes odpoledne (15:15, ČT sport) je čeká souboj se Slovenskem.

🏒 Brzké dopolední rozbruslení, teď ještě pár slov k soupeři a odpoledne poslední zápas ve skupině 💪#narodnitym #jakolev pic.twitter.com/AVMjH3kkLm

— Hokejový nároďák (@narodnitym) June 1, 2021

Naši východní sousedé zatím drží třetí příčku a k udržení na ní jim stačí jeden bod. Kovář, Vrána a spol. naopak potřebují výhru v základní hrací době k posunu tabulkou vzhůru.

Ať skončí národní tým třetí nebo čtvrtý, jeho čtvrtfinálový soupeř se nejspíš bude rekrutovat z dvojice Finsko a USA. Severský a zámořský tým totiž vládnou druhé skupině. 

Témata: Hokej MS CZE Tým Hokej MS hokej