Zemřel hokejista Trončinský (†32): Na MS v hokeji 2021 na něj nevzpomínali jen Češi!

Britové během porady při utkání mistrovství světa v hokeji. (25.5.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. května 2021 13:37 | Aktualizováno: 25. května 2021 22:02

Nejen českým hokejem otřásla v posledních dnech smutná zpráva o náhlém úmrtí obránce Marka Trončinského v pouhých 32 letech. Ofenzivní bek zanechal stopu také ve Velké Británii.

Mezi jeho spoluhráče patřili také reprezentanti ostrovní země na probíhajícím mistrovství světa v Lotyšsku, kde britský tým patří k outsiderům celého turnaje.

Britský obránce Ben O'Connor před novináři prohlásil, že na Trončinského v Sheffieldu určitě nezapomenou. "Byl srdcem kabiny," konstatoval někdejší spoluhráč českého hokejisty. 

VIDEO: Great Britain defenceman Ben O'Connor pays tribute to former @SteelersHockey team mate Marek Trončinský.🗣️ "He was entertaining the way he played, there was never a dull moment... & he's a player in Sheffield that will never be forgotten" pic.twitter.com/38hxW5rUJG

— Peter Spencer (@_PeterSpencer) May 23, 2021

Trončinský hrál v Sheffieldu poté, co o něj přestal být zájem na extraligových kluzištích. V Česku předtím hájil barvy hned několika klubů.

Na smutnou zprávu reagoval na twitteru také trenér národního týmu Filip Pešán. "Trončo, měl jsem tě moc rád. Nemůžu tomu uvěřit... Budeme bojovat na ledě i za tebe," napsal. 

Témata: Hokej MS Marek Trončinský