MS v hokeji 2021 začíná! Národní tým čeká ostře sledované úvodní utkání!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. května 2021 14:00

Po roční odmlce způsobené koronavirovou pandemií se letos opět koná mistrovství světa v hokeji, samozřejmě s účastí českého národního týmu. Ten do turnaje vstupuje právě dnes, hned v první den programu šampionátu.

Úvodní zápas reprezentace na mistrovství světa je vždy ostře sledovaný, letos to ale platí dvojnásob. Soupeřem českého týmu na startu šampionátu v lotyšské Rize jsou totiž odvěcí rivalové z Ruska.

Poslední vzájemný zápas odehráli oba týmy v rámci Českých hokejových her v Praze ani ne před týdnem. Česko suverénně zvítězilo 4:0, takže fanoušci pochopitelně věří ve zopakování výsledku.

🇨🇿 Hráči už z hotelu dorazili zpátky na halu, do startu #mshokej zbývají poslední hodiny...💪#narodnitym #jakolev #IIHFWorlds pic.twitter.com/DBnfw8yCN2

— Hokejový nároďák (@narodnitym) May 21, 2021

Úvodní buly padne v 15:15, zápas je možné sledovat v přímém přenosu na programu ČT sport. Přímo v dějišti mistrovství zatím lidé kvůli koronaviru do hlediště nesmějí.

Jako kapitán povede národní tým na šampionátu nejzkušenější reprezentant, útočník Jan Kovář. Jeho asistenty pak budou obránce Filip Hronek a útočník Tomáš Zohorna.

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým