Češi mají tým pro MS v hokeji: Vybraní hráči nejsou nutně ti nejlepší, šokuje trenér!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. května 2021 20:22

Česká hokejová reprezentace dnes odehrála poslední přípravný zápas, v Praze suverénně porazila Rusko 4:0. Nyní už všechno směřuje k mistrovství světa v Lotyšsku. Kdo z našich hráčů si na něm zahraje?

Do branky bude připravena trojice gólmanů, jedničkou nejspíš bude Šimon Hrubec z KHL. Doplní ho Roman Will a Petr Kváča. Před nimi se může teoreticky objevit až devět beků.

Do obrany budou připraveni Filip Hronek, Libor Hájek, Lukáš Klok, David Musil, Michal Moravčík, David Sklenička, Libor Šulák, Andrej Šustr a Ondřej Vitásek.

👥 | Takto vypadá finální nominace #narodnitym pro #mshokej v Rize 🇱🇻 pic.twitter.com/cBYHJgR9uO

— Hokejový nároďák (@narodnitym) May 15, 2021

V útoku by střílení branek měli obstarat Matěj Blümel, Filip Chytil, Jakub Flek, Robin Hanzl, Jan Kovář, Dominik Kubalík, Radan Lenc, Adam Musil, Lukáš Radil, Jiří Sekáč, Jiří Smejkal, Matěj Stránský, Michael Špaček, Jakub Vrána, Filip Zadina a Tomáš Zohorna.

Trenér Filip Pešán označil zúžení kádru za jeden z nejtěžších trenérských úkolů. Z jeho slov vyplývá, že bylo těžké škrtnout hráče, kteří s národním týmem absolvoval celou sedmitýdenní přípravu na šampionát.

"Vybírali jsme do týmu nejvhodnější hráče, ne nutně ty nejlepší. Chci ale říct, že jsou to všechno úžasní lidé. Tak nám držte palce," dodal reprezentační kouč na twitteru.

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým