MS v hokeji 2021: Růžička je ze hry! Pokračují tři brankáři

Češi bojovali na MS 20 proti Švýcarům

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. května 2021 15:33

V další fázi přípravy kádru hokejové reprezentace budou od neděle pokračovat jen tři gólmani. V pátek z něj po rozhodnutí trenérů v čele s hlavním koučem Filipem Pešánem vypadl Jan Růžička, o účast na mistrovství světa v Lotyšsku dál usilují Šimon Hrubec, Petr Kváča a Roman Will.

Čtyřiadvacetiletý Růžička si před pár dny odbyl úspěšnou premiéru v reprezentačním A-týmu, když vychytal výhru 4:1 nad Německem. Ve čtvrtek se Slováky (2:0) chytal Will, dnešní odvetu (2:1) zvládl rovněž na výbornou Kváča. Hrubec dostal ještě zápasové volno s ohledem na nedávný konec KHL, kde výrazně pomohl Omsku k celkovému triumfu.

Přestože bezprostředně po utkání Pešán připustil i možnost, že si trenéři nechají v týmu prozatím všechny čtyři, nakonec byl vyřazen Růžička. A Pešán vyhlíží jako posilu ze zámořské NHL třiadvacetiletého Kořenáře. Sharks totiž skončí sezona už po základní části.

Žádný další škrt dnes neudělal. Tým se sejde znovu v neděli večer v Praze. Připojit by se měli už i obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal z finského celku Tappara Tampere.

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým