Ledecká sjezd dnes nepojede: Zmařená šance na úspěšný závěr sezóny!

Ester Ledecká

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. března 2021 11:16

Ester Ledecká v této sezóně na lyžích zářila, na mistrovství světa skončila opakovaně jen těsně pod stupni vítězů. Příprava na závěrečný sjezd sezóny, který se měl konat dnes, ale přišla vniveč. Co se stalo?

Ještě v úterý dopoledne informovala agentura Sport Invest, že Ester Ledecká toho dne naskočí do tréninku na sjezd v rámci finále Světového poháru v alpském lyžování. Do dnešního ostrého závodu pak měla vyrazit s číslem 7.

To se ale nestalo, česká reprezentantka ani další závodnice se na trati ve švýcarském Lenzerheide neobjevily. Pořadatelé museli sjezd žen i mužů bez náhrady zrušit kvůli nepřízni počasí. Na vině je především neustávající sněžení.

Unfortunately, due to the continuing snowfall and the present weather situation at #Lenzerheide, today’s men’s and women’s @fisalpine World Cup downhill events have been cancelled. #swissskiteam pic.twitter.com/lKepkiC6FA

— SwissSkiTeam (@swissskiteam) March 17, 2021

Ledeckou by přesto měl čekat ve švýcarských Alpách přinejmenším jeden závod. Ve čtvrtek má být na programu poslední superobří slalom sezóny, počasí by se mělo podle předpovědi umoudřit. 

Témata: Ester Ledecká Lyžování