Biatlon má další program v Novém Městě: Loučení české legendy!

Ondřej Moravec (biatlonista)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. března 2021 16:16

Ode dneška pokračuje zastávka biatlonového světového poháru v Novém Městě na Moravě, kde už se konaly závody minulý týden. Českého reprezentanta Ondřeje Moravce čeká v tomto týdnu loučení s profesionální kariérou.

První závod jej čeká už dnes od 17:30, kdy se jede mužský sprint. Dámy čeká ta samá disciplína zítra ve stejném čase. V sobotu jsou pak na programu stíhací závody, v neděli pak závody smíšených dvojic a štafet.

Víkend se ponese v duchu loučení Ondřeje Moravce s profesionální kariérou. Poté už se za svými výkony bude jen ohlížet z pohodlí domova, fanoušci českého biatlonu vědí, že má být na co hrdý.

Orlickoústecký rodák je především trojnásobným medailistou ze zimních olympijských her v Soči 2014. Z Ruska si tehdy odvezl dvě individuální medaile, stříbro za stíhací závod a bronz v závodě s hromadným startem. Druhého místa tehdy dosáhla i česká smíšená štafeta. 

Z mistrovství světa pak má celkem šest medailí, dokonce i tu zlatou z další smíšené štafety z finského Kontiolahti. Ve Světovém poháru dokázal jednou vyhrát závod s hromadným startem, celkově skončil v seriálu nejlépe na šestém místě. 

Témata: Ondřej Moravec (biatlonista) Biatlon Nové Město na Moravě