Český biatlon má novou mistryni světa! Markéta Davidová neudělala chybu!

Markéta Davidová je mistryní světa ve vytrvalostním závodě. (16.2.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. února 2021 14:04

Český biatlon slaví zisk první medaile na probíhajícím mistrovství světa ve slovinské Pokljuce. Markéta Davidová si v úterním vytrvalostním závodu dojela pro nejcennější kov, když na střelnici neudělala jedinou chybu.

Právě střelba byla v závodě na 15 kilometrů klíčová. Česká reprezentantka sestřelila všech 20 terčů, zatímco druhá Švédka Hanna Öbergová si připsala jednu trestnou minutu. V cíli pak za naší vítězkou zaostala o 27 sekund. Na třetím místě finišovala Norka Tandrevoldová.

Další české závodnice si rovněž nevedly špatně. Bezchybná na střelnici byla také třicátá Eva Puskarčíková. Pětkrát chybující Lucie Charvátová skončila na 48. místě, Jessica Jislová pak o jedenáct příček hůře.

Davidová se dosud na mistrovství světa v individuálních závodech nedařilo. Ve sprintu skončila 44. a jako jediná z českých závodnic se probojovala do stíhacího závodu, kde si polepšila o dvanáct míst.

V historii českého biatlonu jde o čtvrté zlato na světovém šampionátu. Kateřina Holubcová před 18 lety rovněž triumfovala ve vytrvalostním závodě, o dva roky později si ve stejné disciplíně dojel pro nejcennější medaili Roman Dostál. Na MS 2017 pak ve sprintu kralovala Gabriela Koukalová.

Témata: Markéta Davidová Biatlon