MS v biatlonu 2021: Češi nezačali vůbec dobře!

Biatlon, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. února 2021 11:06 | Aktualizováno: 11. února 2021 22:19

Ve středu odstartoval ve slovinské Pokljuce světový šampionát v biatlonu, kterého se pochopitelně účastní také česká reprezentace. V úvodním týmovém závodu se ale našim zástupcům moc nedařilo.

Ve smíšené štafetě složené ze dvou mužů a stejného počtu žen Češi obhajovali bronz z předchozího mistrovství. Tentokrát ale zůstali od stupňů vítězů na míle vzdáleni.

Za českou štafetu do závodu odstartoval veterán Ondřej Moravec. Úvodní úsek se mu ale nevydařil, Michalu Krčmářovi předával až na osmnáctém místě. Ten ženám pozici moc nevylepšil, reprezentaci vytáhl jen o dvě místa.

Dnes jsme jako tým neuspěli! Ale rozhodně se nehodláme vzdát! Další šance útočit bude v pátečním sprintu!

— Michal Krčmář (@mkrcmar23) February 10, 2021

Markétě Davidové ale úsek vyšel, kolegyni Lucii Charvátovou poslala do jejího úseku na devátém místě. Medailistka z posledního šampionátu nejprve štafetu posunula do boje o umístění v elitní osmičce, po chybách na střelnici ale Češi dojeli jedenáctí.

Pro zlato si suverénně dojeli favorizovaní Norové, na druhém místě se umístila štafeta Rakouska. Bronz uhájili v těsném finiši Švédové před Ukrajinci. 

Šampionátu už zítra pokračuje sprintem mužů, do kterého vyrazí i Michal Krčmář. "Dnes jsme jako tým neuspěli! Ale rozhodně se nehodláme vzdát! Další šance útočit bude v pátečním sprintu!" uvedl po štafetě na twitteru.

Témata: Biatlon Michal Krčmář (biatlonista)