Biatlon: Program českých reprezentantů! Co je čeká?

Biatlon, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. ledna 2021 11:22

Český biatlon opět vyhlíží medaile z velkých akcí, i když jména těch nejúspěšnějších českých závodníků a závodnic již povětšinou ve startovních listinách nenajdeme. Jaký je nynější program reprezentace?

Právě dnes, tedy ve středu, startuje mistrovství Evropy. Z toho by se mohlo zdát, že jde o jednu z vrcholových akcí sezóny, ale opak je pravdou. Elitní závodníci budou v polském středisku Duszniki Zdrój chybět. 

Český tým se skládá z deseti závodníků, kteří se dnes postaví na start vytrvalostních závodů. Nejzkušenějším je Tomáš Krupčík, olympionik a držitel stříbrné medaile z evropského šampionátu před třemi lety.

"Do závodu žen se startem v 10:30 hodin nastoupí šestice Tereza Jandová, Natálie Jurčová, Eliška Teplá, Anna Tkadlecová, Tereza Vinklárková a Tereza Voborníková. Tedy tři ženy a tři juniorky. V kategorii mužů se od 14:15 hodin představí Mikuláš Karlík, Tomáš Krupčík, Jonáš Mareček a Milan Žemlička. Shrnuto: dva muži a dva junioři," uvedl biatlonový svaz na svém webu

Nejznámější čeští biatlonisté pak pokračují v přípravě na každoroční mistrovství světa, která je za rohem. Ve slovinské Pokljuce proběhne mezi 10. a 21. únorem.

Témata: Biatlon