Ledecké se sjezd dnes vydařil: Skončila těsně pod bednou!

Ester Ledecká 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2021 14:40

První lyžařský závod v novém kalendářním roce se Ester Ledecké vydařil. Česká lyžařka v sobotním sjezdu skončila na čtvrtém místě, od umístění na bedně a většího bodového zisku ji dělily jen setiny sekundy.

Ester Ledecká navázala na prosincový triumf v superobřím slalomu dalším dobrým výsledkem. Ve sjezdu Světového poháru v rakouském Svatém Antonu skončila těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Za vítěznou Italkou o Sofií Goggiaovou zaostala o 1,1 vteřiny.

Česká obojživelnice patřila mezi favoritky závodu, v pátečním tréninku totiž těsně zvítězila. Podle hodnocení trenéra Tomáše Banka však dnes nevydržela tempo z horní části, kterou dle jeho názoru projela bezchybně.

"Pak se jednou nedostala k bráně a ztrácela. Jsme samozřejmě trošku zklamaní z brambory, ale musíme být na zemi, pokračovat dál v práci a snad to cinkne příště," řekl Bank České televizi s tím, že je s výsledkem spokojen. 

V celkovém hodnocení disciplíny zůstává Ledecká mezi sjezdařkami na páté příčce. V úplném hodnocení Světového poháru je momentálně desátá. 

Témata: Ester Ledecká Lyžování