Proti Jágrovi si v Calgary zachytal amatér

Jaromír Jágr trénuje (Calgary Flames)

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

7. října 2017 18:03

Mimořádný zážitek si z jednoho z posledních tréninků hokejistů Calgary Flames odnesl Todd Ford. Třiatřicetiletý gólman, jenž Plamenům v případě potřeby vypomáhá a nyní se v Calgary živí jako hasič, si souhrou okolností zachytal proti Jaromíru Jágrovi, čerstvé posile kanadského celku.

Forda v tomto týdnu probudila textová zpráva, kterou mu adresoval trenér gólmanů Flames Jordan Sigalet s prosbou, zda by mohl zaskočit. Týmová jednička Mike Smith totiž dostal volno a právě Ford patří k těm, jehož služeb klub v podobných případech občas využije, obvykle dvakrát až třikrát za sezonu.

Tentokrát ale byly okolnosti jiné, neboť posilou týmu se stal český velikán Jaromír Jágr. "Byla to samozřejmě jedna z prvních věcí, která mě napadla, když jsem si zprávu přečetl. I díky tomu, jaký je teď tady okolo něho cvrkot," netajil Ford, jehož draftovalo v roce 2002 jako 74. hráče celkového pořadí Toronto, ale NHL si nikdy nezahrál.

Rodák z Calgary připustil, že se mu po obdržení pozvánky na trénink honily hlavou všelijaké myšlenky. "Ale když jsem byl pak na ledě, byl už pro mě Jágr jedním z mnoha hráčů," řekl. Jedním dechem ale dodal, že autor 843 gólů v NHL včetně play off má výjimečnou střelu. "Všiml jsem si, že ji umí vyslat strašně rychle. Jakmile se dostane do vaší blízkosti a pak takto vystřelí, nemůžete s tím nic moc dělat," řekl Ford.

Novináře zajímalo, zda si cení nějakého mimořádného zákroku proti hrající legendě. "Snažil jsem se o nějaký takový," smál se Ford. "Párkrát jsem si ani nevšiml, že šlo o něj, dokud se pak neotočil v rohu a já si jen pomyslel 'aha, to byl Jags'," popsal.

Povoláním hasič Ford má nyní nač vzpomínat a také o čem vyprávět přátelům. "To teda jo," pousmál se. "Je to rozhodně něco mimořádného, když stojíte proti hráči takového kalibru. On je hokejovou legendou, takže o tom pár lidem určitě povím, to si buďte jistí," dodal brankář, který chytal nižší AHL za Toronto Marlies, Texas, Portland a Hershey, ale v soutěžním utkání stál naposledy na ledě před dvěma lety na Světových policejních a hasičských hrách ve Washingtonu.

Témata: Jaromír Jágr Calgary Flames