Triatlonistu napadli při tréninku: Zaživa mu řezali obě nohy!

Špičkového jihoafrického triatlonistu Mhlengi Gwalu napadli při tréninku tři útočníci pilou. Chtěli mu amputovat obě nohy! 3

Autor: Hrušková, stars24.cz

7. března 2018 19:04

Úterní zpráva z města Durban šokovala celý svět! Jihoafrického triatlonistu přepadli během jízdy na kole. Co mu zloději chtěli vzít, tomu byste nevěřili.

Mhlengi Gwalu, předního jihoafrického sportovce, přepadli v úterý. Gwala jako obvykle vyjel na kole, které je součástí jeho tréningu. Po té co ho zastavili útočníci, dobrovolně odevzdal všechny jeho cennosti, které u sebe měl. Útočníkům však nešlo o věci. Odtáhli sportovce do křoví, kde mu začali odřezávat dolní končetiny.

Sedmadvacetiletý triatlonista, podstoupil operaci po útoku, který byl spáchán těsně před úsvitem. Doktoři se momentálně pokoušejí zachránit novy sportovce. Bez nich nemá jeho kariéra už žádný význam.

Útočníci naštěstí při násilném činu neprořízli tepnu, a tak mají doktoři ještě naději na záchranu končetin. Gwalovi se podařilo odplazit se k silnici, kde ho projíždějící auto odvezlo do nemocnice.

Tento hrůzný útok na Mhlengiho vyděsil ostatní sportovce, kteří chodí cvičit rovněž brzy ráno. Bojí se, že i oni mohou násilníky potkat a stát se jejich obětí. Jejich motiv je zatím neznámý. Podle všeho to ale vypadá, že chtěli cíleně sportovce poškodit. Přátelé triatlonisty rovněž uvádějí, že neměl žádné nepřátele a nedokáží si útok nijak vysvětlit. Sportovec je prý bezkonfliktní.

Témata: Mhlengi Gwala