Zemřel Ondřej Buchtela: Nadějný hokejista (†20) podlehl zákeřné nemoci!

Ondřej Buchtela 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. července 2020 9:22 | Aktualizováno: 25. července 2020 22:14

Český hokej zasáhla v tomto týdnu smutná zpráva. Po boji se zákeřnou nemocí zemřel v pouhých dvaceti let obránce Ondřej Buchtela, který Česko reprezentoval i na mezinárodní úrovni.

„Nebojte se o něj, povstane na věčnosti.“ Těmito slovy oznámila jeho přítelkyně Anička na instagramovém profilu, že dvacetiletý hokejový talent Ondřej Buchtela prohrál svůj boj se zákeřnou nemocí.

Buchtela před několika týdny na sociální síti oznámil, že přestal s trénováním, protože mu lékaři diagnostikovali zhoubný nádor na srdci. „Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já, prostě a jednoduše bojovat!“ vzkázal tehdy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ondřej Buchtela (@ondrej_buchtela), Čec 24, 2020 v 3:42 PDT

Rozjela se velká vlna solidarity napříč českou hokejovou obcí. Jak vás stars24.cz informoval, třeba Tomáš Plekanec dal do aukce hrané hokejové rukavice z dob své aktivní kariéry v zámořské NHL. Na transparentní účet bylo nakonec vybráno několik milionů.

Obránce Buchtela byl mládežnickým reprezentantem, zúčastnil se mistrovství světa osmnáctiletých. Zkušenosti měl i s dospělým hokejem, za Chomutov naskočil do téměř tří desítek extraligových zápasů.

Témata: Ondřej Buchtela úmrtí