Radim Novák (†42): Těžký úděl jeho spoluhráčů! Muselo se na hřiště!

Radim Novák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. května 2020 9:40 | Aktualizováno: 18. května 2020 18:48

Pro jeho někdejší spoluhráče to byla ještě smutnější zpráva než pro celý český fotbal. Radim Novák minulý týden podlehl rakovině, jeho kamarádi přesto museli na hřiště. Příprava na sezonu je totiž v plném proudu.

Uprostřed příprav na pokračování letošní sezóny zasáhla minulý týden fotbalisty Ústí zpráva o úmrtí brankáře Radima Nováka (†42), který právě v tomto severočeském klubu strávil naprostou většinu své profesionální kariéry. Hráče i trenéry to pochopitelně nenechalo moc v klidu.

„Hodně těžko se mi o tom mluví. Když jsme se to ve středu ráno dověděli, nedokázal jsem udržet emoce před hráči. Ač jsme se s Radimem neznali dlouho, stal se mým velkým přítelem, takže ta ztráta mě opravdu hodně zasáhla,“ svěřil se webu idnes.cz ústecký trenér Aleš Křeček.

Plánovaný trénink dokonce uzpůsobil nastalé situaci, protože atmosféra v šatně pochopitelně nebyla nejlepší. „Všichni Radima znali, celá kabina s ním něco zažila, tak jsme ten trénink udělali takový jednodušší, v podstatě jsme si jen zahráli,“ vysvětlil trenér.

Novák podlehl rakovině slinivky, kterou u něj lékaři odhalili před několika měsíci. Brankář věřil, že se uzdraví, protože se těšil na dítě, které právě čeká jeho manželka.

Témata: Radim Novák