Radim Novák (†42): Rakovina mu vzala radostné chvíle s dítětem!

Radim Novák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. května 2020 9:33 | Aktualizováno: 14. května 2020 16:34

V Teplicích trénoval sedmnáctileté kluky, sám se měl brzy dočkat potomka. Zákeřná rakovina ale Radima Nováka o chvíle s vlastním dítětem připravila. Fotbalový brankář tento týden nemoci podlehl.

Českou fotbalovou scénu zasáhla včera jedna velice smutná zpráva. Ve věku pouhých 42 let zemřel bývalý prvoligový brankář Radim Novák, který byl spjatý především se severočeskými kluby z Ústí nad Labem a Teplic.

Na jeho tragickém příběhu je zdaleka nejsmutnější to, že se chystal založit rodinu. Když šel v lednu v rozhovoru pro web idnes.cz s pravdou ven, přiznal, že má o motivaci zvítězit nad zákeřnou rakovinou slinivky postaráno.

„Když se manželka dozvěděla o mé nemoci, řekla, že s nikým jiným nechce být ani s ním mít dítě. Tak jsme to zkusili a ono to vyšlo. Přes všechny ty stresy. Ale je to zatím jen měsíc a půl, jsem ještě opatrný. Je to pro mě další hnací motor, proč to nevzdat a bojovat, co to půjde,“ prozradil tehdy.

I přes zkušenosti ze stovek zápasů na profesionální úrovni byl nakonec tento poslední soupeř nad jeho síly. Počátkem roku si přitom konec nepřipouštěl. „Manželka pořád tvrdí, že to bude dlouhé, ale že se uzdravím,“ uvedl v lednu.

Témata: Radim Novák