Radim Novák (†42): Rakovina připravila o život prvoligového brankáře!

Radim Novák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. května 2020 19:29 | Aktualizováno: 14. května 2020 14:35

Nejen severní Čechy, se kterými byl neodmyslitelně spjatý, zasáhla smutná zpráva o úmrtí teprve dvaačtyřicetiletého bývalého prvoligového brankáře Radima Nováka. O život ho připravila zákeřná rakovina.

Český fotbal dnes zasáhla jedna velice smutná zpráva. Ve věku pouhých 42 letech zemřel bývalý prvoligový brankář Radim Novák. Na webu o jeho úmrtí informoval klub FK Teplice, kde měl na starosti tým do sedmnácti let.

"Po dlouhém boji se zákeřnou nemocí včera bohužel zemřel jeden z trenérů teplické mládeže a bývalý vynikající brankář Radim Novák. Toho v minulém roce postihla rakovina slinivky, které nakonec podlehl," napsaly Teplice na webu.

Novákova hráčská kariéra byla spojena především s krajským rivalem Teplic. V letech 2005–2015 byl stálicí v brance FK Ústí nad Labem, v jehož dresu nastoupil ke 13 prvoligovým a 223 druholigovým utkáním. Při postupu Ústí nad Labem do 1. ligy v roce 2010 byl brankářskou jedničkou klubu.

"Nejen jeho svěřenci, ale celý klub bude vzpomínat na Radima nejen pro jeho trenérské schopnosti, ale především pro jeho výbornou povahu a pozitivní myšlení. Čest Tvojí památce Radime! Klub by také chtěl vyjádřit upřímnou soustrast všem pozůstalým," vzkázaly fotbalové Teplice. 

Témata: Radim Novák úmrtí Fotbal