Verstappen vítězí v Malajsii, Vettelova "stíhačka" na stupně vítězů nedosáhla

Max Verstappen (jezdec F1)

Autor: Jan Novák, stars24.cz

1. října 2017 15:55

Jak se podaří vypořádat se s masivní ztrátou Vettelovi a dokáže Lewis Hamilton využít jeho problémů? Nakonec navýšil náskok na svého velkého rivala, ale bezpochyby ne tak, jak by si před závodem představoval.

Ferrari prožívalo v Malajsii další černý víkend. Vettel musel do závodu odstartovat z posledního, ovšem nakonec "pouze" devatenáctého místa. Kimi Räikkönen se totiž na startovní rošt vůbec nepostavil! Podle informací došlo k identických problémům jako u Vettelova vozu, takže Hamilton měl značně zjednodušenou roli.

Ovšem nakonec mu komfortní závod pokazil Max Verstappen. V nájezdu do čtvrtého kola se dokázal Hamiltona předjet a sérií rychlých kol se mu dokázal vzdálit. Hamilton postupně ztrácel, ale dokázal si udržet svou pozici, zatímco třetí Bottas v zatáčce 4 přišel v devátém kole o svou pozici ve prospěch Ricciarda. Pořadí na stupních vítězů nakonec vydrželo až do konce, i když v určité chvíli byla šance, že se změní.

Sebastian Vettel se rozjel k velkému sólu, i když se na chvíli zasekl mezi 11. a 12. kolem, nakonec využil strategie a startu na žlutých pneumatikách a prokousal se až na šesté místo. Po výměně jako jediný jel na superměkké směsi a ukrajoval z náskoku soupeřů více než vteřinu na kolo. Nakonec dojel Ricciarda ve 48. kole, ale jeho pozdější útok mu nevyšel a poté se potýkal s ubývající přilnavostí předních pneumatik. Nakonec boj o pódium prohrál a ještě v dojezdovém kole přišel o levé zadní kolo, které mu urazil Lance Stroll.

KLASIFIKACE GRAND PRIX MALAJSIE (56 kol)

1. Max VERSTAPPEN (NL), Red Bull  1:30.01,2902. Lewis HAMILTON (GB), Mercedes  + 12,7703. Daniel RICCIARDO (AUS), Red Bull  + 22,5194. Sebastian VETTEL (D), Ferrari  + 37,3625. Valtteri BOTTAS (SF), Mercedes  + 56,021

Podrobné zpravodajství najdete na www.f1news.cz.

Témata: Formule 1 Max Verstappen (jezdec F1)