SMRT na Rallye Dakar 2020! Zemřel motocyklista Paulo Goncalves (†40)

Paulo Goncalves 5

Autor: Jan Novák, stars24.cz

12. ledna 2020 15:06

V sedmé etapě Rallye Dakar zahynul portugalský motocyklista Paulo Goncalves. Čtyřicetiletý jezdec měl podle organizátorů těžký pád na 276. kilometru rychlostní zkoušky, při kterém utrpěl vážná zranění. Po převozu vrtulníkem do nemocnice už mu lékaři nemohli pomoct.

Goncalves startoval na Dakaru již potřinácté. Největšího úspěchu dosáhl v roce 2015, kdy skončil celkově druhý. Třikrát se během svých startů v náročné soutěži radoval z etapového prvenství. Čtyřikrát se umístil v první desítce konečného pořadí.

Na letošním ročníku Dakaru, který se poprvé koná v Saúdské Arábii, už byl Goncalves bez šancí na dobrý celkový výsledek. Ve třetí etapě se mu porouchal motor a nabral velkou ztrátu. Po šesti etapách figuroval na průběžném 46. místě.

Dakar zasáhla smrtelná nehoda po čtyřech letech, poslední tři ročníky v Jižní Americe se obešly bez ztrát na životech. Goncalves se stal 25. obětí soutěže z řad závodníků. Celkem během dakarské rallye, která se začala jezdit v roce 1979 v Africe, přišlo o život již sedm desítek lidí.

Témata: Paulo Goncalves Rally Dakar