Plíšková ve čtvrtfinále! Světové trojce se na turnaji v Cincinnati daří

Karolína Plíšková (tenistka) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. srpna 2019 10:34

Světové trojce Karolíně Plíškové se na turnaji v Cincinnati daří nejen ve dvouhře, ale i ve čtyřhře. Poté, co světová trojka postoupila ve čtvrtek přes Švédku Rebeccu Petersonovou do čtvrtfinále dvouhry, dostala se společně s dvojčetem Kristýnou do semifinále deblové soutěže.

Sestry Plíškovy porazily v Ohiu v českém souboji 7:5, 2:6, 10:6 jiný český pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Turnajové trojky prohrály po pěti vítězstvích a nedělním zisku titulu v Torontu.

V boji o finále narazí česká dvojčata na další krajanku Lucii Hradeckou a její slovinskou parťačku Andreju Klepačovou. Ty prošly do semifinále bez boje poté, co k jejich souboji nenastoupily wimbledonské vítězky Barbora Strýcová a Sie Šu-wej. Tchajwanská tenistka ve čtvrtek dvě a půl hodiny trápila ve dvouhře světovou jedničku Naomi Ósakaovou z Japonska.

Ruskému tenistovi Andreji Rubljovovi stačilo ve čtvrtek k nečekanému vítězství nad Rogerem Federerem ve 3. kole v Cincinnati pouhých 62 minut. Pro osmatřicetiletého Švýcara to byla nejrychlejší porážka na ATP Tour od roku 2013, kdy ho v Sydney smetl za 54 minut Argentinec Franco Squillari.

Témata: Karolína Plíšková Kristýna Plíšková