Marie Bouzková šokovala Toronto: Česká tenistka si vyšlápla na vítězku US Open!

Marie Bouzková

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. srpna 2019 9:10

Marie Bouzková šokovala kanadské Toronto, kde se v těchto dnech hraje jeden z velkých tenisových turnajů. Talentovaná česká tenistka totiž v prvním kole suverénně zdolala vítězku grandslamového US Open Sloane Stephensovou.

I při neúčasti Petry Kvitové, která se odhlásila kvůli problémům s rukou, nemusí český tenisový fanoušek sledující turnaj v kanadském Torontu smutnit. Díru do světa hned v prvním kole udělala další tenistka nastupující generace Marie Bouzková, "až" 91. hráčka světového žebříčku.

Bouzková za necelou hodinu a tři čtvrtě vyřídila osmou hráčku světa a grandslamovou vítězku Sloane Stephensovou, kterou porazila poměrem 6:2 a 7:5. Jednadvacetiletá Češka přitom dosud nezdolala žádnou tenistku z první padesátky rankingu. 

What a night!???? Really enjoyed it out there? Thank you for your support and see you Thursday (I hope)?? #teamMary✨ @rogerscup https://t.co/uoD7p42dJO

— Marie Bouzkova (@MarieBouzkova) 7. srpna 2019

"Vůbec tomu nemůžu uvěřit. Prošla jsem kvalifikací a asi jsem si na kurt zvykla. Teď jsem bojovala o každý míček a nějak jsem vyhrála," řekla Bouzková po vítězném utkání pro server WTA. 

Další soupeřkou české tenistka bude buď Lotyška Jelena Ostapenková, nebo Ruska Anastasia Pavljučenkovová. "S Ostapenkovu jsem hrála v juniorech, ale proti Pavljučenkovové jsem ještě nikdy nenastoupila. Obě jsem ale často viděla v televizi, tak se na ně kouknu i teď a připravím se na zápas," svěřila se Bouzková.

Témata: Marie Bouzková tenis