Martínek si sen o UFC nesplnil: Brazilec jej zdolal a má smlouvu!

Michal Martínek (fighter)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. července 2019 11:01

Michal Martínek se toužil stát čtvrtým Čechem v zámořské organizaci UFC, ale sen o ní si nesplnil. Stačilo něco málo přes tři minuty, aby jej v oktagonu zdolal Brazilec Rodrigo Nascimento Ferreira, který míří do USA místo něj.

Fighter Michal Martínek se chtěl stát čtvrtým Čechem v legendární soutěži bojovníků MMA, americké UFC. Do ní zatím pronikli jen Karlos Vémola, Viktor Pešta a Lucie Pudilová, která jako jediná v zámoří dosud pokračuje. Martínek o životní šanci, na kterou trénoval měsíce, přišel během pouhých 196 sekund.

Před zraky prezidenta UFC Dana Whitea totiž v souboji neporažených bojovníků s Brazilcem Rodrigem Nascimentem Ferreirou neúspěšně vyrazil do útoku, ocitl se na zádech a nakonec musel odklepat porážku, když se dostal do sevření. Jihoameričan si díky výhře vysloužil smlouvu pro zámořskou soutěž.

MMA je neustále populárnějším sportem i u nás, nedávný galavečer na Štvanici navštívil i Jaromír Jágr a pro fightery měl jen slova obdivu. „Dřina, vůle, disciplína, pokora, respekt k soupeři, to všechno a ještě mnohem víc potřebuješ, abys byl úspěšný. Od některých z vás jsem slyšel: ‚Díky, jsi pro mě motivací.‛ A já vám teď odpovídám. Děkuji, ale i vy pro mě jste velkou motivací,“ nechal se slyšet hokejista.

Jenže někteří fanoušci hokejové legendy neměli pro jeho obdivná slova ani špetku pochopení. „Cože? Obrovský respekt k vymaštěným palicím, co jsou schopný se zabít za přihlížení tupého davu, který chce vidět krev? Jardo, jsi geniální hokejista, ale neustále mě přesvědčuješ o tom, že to v hlavě srovnaný fakt nemáš. Škoda,“ posteskl si jeden z diskutujících.

Témata: Michal Martínek (fighter) UFC MMA (Mixed Martial Arts)